Манипулацията щяла да свали 20 кг от теглото им за половин

...
Манипулацията щяла да свали 20 кг от теглото им за половин
Коментари Харесай

Трима българи пострадаха след процедури за отслабване за 500 евро в Турция

Манипулацията щяла да смъкна 20 кг от тежестта им за половин година

Трима българи пострадаха след процедури за намаляване в Турция. Двама от тях живеят в чужбина, една жена е от Варна. При дамата положението се утежнява внезапно и тя се лекува повече от месец по-късно в болница у нас.

Семейството е решено да си си търси правата по правосъден път. Пациентите са били третирани в частни лечебни заведения в Истанбул и Измир с ботулинов токсин. В Турция те са платили към 500 евро за цялата процедура. В България цената е 1600 лева Клиниките са затворени откакто и минимум 90 европейски жители са се оплакали от същите здравословни проблеми единствено дни след процедурите. Ботоксът се инжектира в стомаха, като органът се свива и апетитът понижава, съобщawa БНТ.

Според обещанията, това оказва помощ на пациента са смъкна до 20 кг от тежестта си за половин година. Процедурата протича относително леко, само че потърпевшите се оплакват от уязвимост, затруднено дишане и преглъщане. Данните към този момент са, че е имало погрешно потребление на нужния препарат. Дали това касае единствено дозата или метод на приложение, не мога да кажа. Очевидно е, че част от тези процедури не са безвредни ", разяснява основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Очакват се резултатите от следствието, посочи той и прикани да се внимава с сходни способи. Кунчев напомни, че има тествани способи за поправяне на тежестта и в случай че въпреки всичко пациентът желае операция с ботокс, би трябвало да се подбере клиниката.

До момента това са първите случаи на потърпевши пациенти след лечението. У нас обаче известност натрупа и също толкоз рисковият способ за намаляване с инжекции за диабетици.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР